Our careers

 

Are you ready to help us shape the future of plant-based food? Check out our careers at Rival Foods!

 
 
Open positions
Head of Operations

Geloof jij in een meer plantaardig voedselsysteem en wil je daar een actieve bijdrage aan leveren? Lijkt je het een leuke uitdaging om bij ons een geheel nieuw productieproces in onze fabriek voor vleesvervangers in te richten en constante productie mogelijk te maken, met de laatste innovaties op machinegebied?

Dan is dit de baan voor jou! Rival Foods heeft een uitdagende vacature voor een Head of Operations.

Beschrijving

Bij Rival Foods bouw je mee aan de toekomst waar plantaardige producten het dierlijke origineel kunnen evenaren, zonder compromis op smaak, gezondheid, dierenwelzijn of duurzaamheid. Wij hebben hiervoor eigen technologieën ontwikkeld waarmee we een prachtig plantaardig alternatief voor vlees kunnen maken. Dit jaar starten we in de omgeving van Eindhoven een professionele food-grade productie operatie op waar onze machines het ‘vlees’ van de toekomst kunnen maken.

Als Head of Operations ga jij ervoor zorgen dat deze productielocatie zo ingericht wordt zodat we daar in de komende jaren kunnen gaan produceren. Na de opzet van de productielocatie ben je verantwoordelijk voor het reilen en zijlen van de productielocatie. Je stuurt het productieteam aan en werkt actief samen met onze eigen engineers, productontwikkelaars, procestechnologen en kwaliteitsmedewerkers in Amersfoort voor het oplossen van technische, kwaliteits- of product gerelateerde uitdagingen.

Daarnaast zal je ook de benodigde bedrijfsprocessen opzetten, zodat er efficiënt kan worden geproduceerd voor onze groeiende Europese klantenkring. Je bent verantwoordelijk voor de gehele supply chain van inkoop van de grondstoffen tot en met de aflevering van de bestelde (diepgevroren) vleesvervangers bij de klanten, in de juiste kwaliteit en kwantiteit.

In onze typische R&D-organisatie zijn we permanent bezig met het door-ontwikkelen van onze technologie. Vanuit je ervaring met het produceren op onze machines (en het onderhoud daarvan), denk je mee aan de benodigde verbeteringen voor opvolgende generaties. Dus zodra jouw fabriek flink op stoom is zal een vernieuwde versie van een machine alweer klaar staan om binnengereden te worden en daar écht getest te worden. Je zet de operationele strategie uit, beheert de bijbehorende budgetten, en bent een sparringpartner voor het MT op supply chain en productie gebied.

 

Je profiel

 • Je hebt minimaal 3 jaar managementervaring op de fabrieksvloer van een levensmiddelenproductiebedrijf.
 • Je hebt ervaring in het leiden van projecten rondom het opstarten van nieuwe productieapparatuur en productielijnen.
 • Je kent de vereisten bij productie in de levensmiddelensector, zoals hygiëne en kwaliteitsnormen.
 • Je hebt supply chain ervaring betreffende inkoop, voorraadbeheer, logistiek, orderafhandeling en bijbehorende IT-oplossingen.
 • Je bent gestructureerd en accuraat en je zoekt graag oplossingen voor problemen, zowel in theorie als in de praktijk.
 • Je hebt kennis van het optimaliseren van bedrijfsprocessen met als doel hogere operationele inzet en kwaliteitsverbeteringen.
 • Je werkt graag in teamverband en met je positieve energie pas je goed in het Rival team.

Wij bieden

 • Een baan waarbij je fulltime bijdraagt aan duurzaam product en opbouw van een duurzaam bedrijf.
 • De unieke kans om een fabriek optimaal in te richten in een dynamische en snelgroeiende sector.
 • Voor deze rol hebben we een brede salarisrange (€3500-€5500 bruto per maand op basis van een fulltime aanstelling) omdat dit afhankelijk is van je werkervaring.
 • We bieden een pensioen waarvan 2/3 door Rival Foods wordt betaald.
 • Op fulltime basis bieden we 25 vakantiedagen. Wij vinden de werk-privé balans heel belangrijk en bieden daarom ook de mogelijkheid om extra vakantiedagen op te bouwen middels een tijd-voor-tijd regeling.

Het werken bij Rival Foods

Rival Foods is een Food-Tech startup waar we nieuwe technologieën ontwikkelen om de volgende generatie plantaardige vleesvervangers te kunnen produceren. Het team bij Rival Foods bestaat uit machinebouwers, procestechnologen, levensmiddelentechnologen en commerciële talenten (15 FTE op dit moment en snelgroeiend). We worden gedreven door het kunnen leveren van een positieve bijdrage aan het voedsel van de toekomst. We werken hard, vinden altijd creatieve oplossingen voor uitdagingen en hebben veel plezier in ons werk. We geloven dat onze technologieën het verschil kunnen maken, maar alleen met het juiste team!

Geïnteresseerd?

Neem contact op met Ernst via info@rival-foods.com of +31(0)85 1304690.

Jr. Account Manager

Maak je graag een positieve impact in de wereld van vandaag? Word je enthousiast van het bedienen van klanten met unieke, culinaire en duurzame voedselproducten in een snelgroeiende markt? En werk je graag in een jong en enthousiast team in een nieuwe snelgroeiende plantaardige sector? Dan is dit de baan voor jou! Rival Foods heeft nu een vacature openstaan voor een gepassioneerde Jr. Account Manager die graag meewerkt aan de internationale groei van Rival Foods.

Beschrijving

Bij Rival Foods heb je de mogelijkheid om je eigen toekomst en de toekomst van het bedrijf mede vorm te geven. Ook bouw je mee aan een nieuwe toekomst waar plantaardige producten dierlijke producten kunnen evenaren, zonder compromissen op gezondheid, dierenwelzijn of duurzaamheid.
In de functie als Jr. Accountmanager ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en onderhouden van relaties met klanten in de Food service en Retail sectoren in binnen en buitenland. Je werkt nauw samen met het Sales team en draagt bij aan het vergroten van onze marktpositie en omzet.

Jouw profiel:

 • Commerciële achtergrond (HBO of universitaire commerciële opleiding).
 • Gepassioneerd over plantaardige alternatieven voor vlees, vis en gevogelte.
 • Affiniteit met gastronomie en hoogwaardige voeding.
 • Initiatiefrijk, ondernemend en kan goed zelfstandig werken
 • Maakt gemakkelijk contact met (toekomstige)klanten per telefoon, e-mail en in persoon.
 • Je hebt commercieel inzicht en bent resultaatgericht.
 • Kennis van de gastronomie, foodservice of Retail is een pré.
 • 2 (of meer) jaar werkervaring in een vergelijkbare rol is een pré.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Over je rol:

 • Het actief zoeken en benaderen van potentiële klanten, zoals supermarkten, horecagelegenheden en foodservice-bedrijven in binnen en buitenland.
 • Opbouwen en onderhouden van sterke relaties met bestaande klanten, door regelmatige bezoeken, telefonische contacten en e-mailcommunicatie.
 • Je verzamelt input vanuit klanten en rapporteert die aan het ontwikkel team.
 • Je draagt zorg voor een succesvolle lancering van onze producten bij klanten.
 • Identificeren van nieuwe kansen en mogelijkheden voor groei binnen de markt van plantaardige vleesvervangers.
 • Onderhandelen over prijzen, contracten en andere commerciële voorwaarden met klanten.
 • Op de hoogte blijven van trends en ontwikkelingen in de voedingsindustrie, met name op het gebied van plantaardige voeding.
 • Je organiseert deelname aan de relevante beurzen en bent daar zelf aanwezig.

Het werken bij Rival Foods

Rival Foods is een jong en snelgroeiend bedrijf dat nieuwe technologieën inzet om de volgende generatie plantaardige eiwitrijke producten te kunnen produceren. Het team bij Rival Foods bestaat uit machinebouwers, procestechnologen, levensmiddelentechnologen en commerciële talenten. De mensen bij Rival Foods worden gedreven door het kunnen leveren van een positieve bijdrage aan de toekomst van onze voedselvoorziening. Een jong team met veel ambities levert een zeer positieve en uitdagende werkomgeving. We werken hard, vinden altijd creatieve oplossingen voor uitdagingen en hebben veel plezier in ons werk. We geloven dat onze technologieën het verschil kunnen maken, maar alleen met het juiste team!

Praktische aspecten:

 • Rival Foods bestaat nu uit een 14 FTE team.
 • Voltijds aanstelling heeft de voorkeur (32 tot 40 uur p.w.).
 • Kantoor is in Amersfoort.

Wil je graag ons team komen versterkenSolliciteer direct door een korte motivatie en je CV te sturen naar info@rival-foods.com of door op de Apply button te klikken.

Monteur machinebouw

Word je enthousiast van het werken aan nieuwe machines die bijdragen aan een duurzamere wereld? En werk je graag in een jong en enthousiast team in een positieve omgeving? Dan is dit de baan voor jou! Rival Foods heeft een vacature voor een monteur machinebouw die een passie heeft voor het assembleren en onderhouden van onze nieuw ontwikkelde productiemachines en machine prototypes.

Beschrijving

Bij Rival Foods heb je de mogelijkheid om je eigen toekomst, en de toekomst van het bedrijf, mede vorm te geven. Ook bouw je mee aan een nieuwe toekomst waar plantaardige producten dierlijke producten kunnen evenaren, zonder compromissen op gezondheid, dierenwelzijn of duurzaamheid. In de functie als monteur werk je met het engineering team aan het ontwerpen, assembleren, testen en onderhouden van onze nieuwe productiemachines. Je bent voornamelijk bezig in de werkplaats met het monteren van machines en machineonderdelen volgens de hoogste specificatie vereisten die gelden in de levensmiddelenindustrie. Je zal af en toe op locatie onze machines onderhouden of onderdelen vervangen. Je pakt zelf het initiatief op om van onze werkplaats een fijne en gezonde werkplek te maken. Kortom, als je graag de handen uit de mouwen steekt, initiatiefrijk bent en graag meehelpt met het verder opbouwen van ons duurzame bedrijf, dan is dit dé plek voor jou!

Je profiel:

 • MBO (niv. 3 of 4) of HBO opleiding richting engineering, machinebouw of vergelijkbaar.
 • Twee rechterhanden en kent de verschillende gereedschappen in de metaalindustrie.
 • Basisbegrip van de bewerkingen die mogelijk zijn met staal (rvs in specifiek).
 • (Basis)kennis van overbrengingen en elektromotoren.
 • Hands-on mentaliteit en initiatiefrijk.
 • Ontwerpen kunnen maken of aanpassen in SolidWorks of 3D CAD programma’s is een pré.
 • Interesse in machinebouw in de plantaardige levensmiddelenindustrie.
 • Kan meedenken over ontwerpverbeteringen van machines, apparatuur en prototypes.
 • Werkt graag in teamverband en betrekt anderen bij werk waar nodig.

Over je rol:

 • Je assembleert machinedelen en machines in de werkplaats.
 • Je helpt mee met het (her)ontwerpen van machine onderdelen.
 • Je bent betrokken bij het uitvoeren van tests.
 • Je onderhoud het Rival Foods machinepark en meetinstrumenten.
 • Je gaat af en toe op locatie helpen met het repareren of installeren van machines.
 • Je draagt zorg voor een opgeruimde en georganiseerde werkplaats.
 • Je draagt zorg voor de afwikkeling van leveringen.
 • Je helpt met het organiseren van verzendingen.
 • Je denkt mee over verbeteringen aan de machines, machinedelen of in het bedrijf.

Wij bieden:

 • Een geweldige baan in een dynamisch snelgroeiend bedrijf.
 • Je wordt onderdeel van een enthousiast team van jonge professionals.
 • Je draagt bij aan een duurzamere voedselketen en de opbouw van een duurzaam bedrijf.
 • Mogelijkheid tot flexibele werkuren, vaste pensioenregeling en riante reiskostenvergoeding.

Het werken bij Rival Foods

Rival Foods is een jong en snelgroeiend bedrijf dat nieuwe technologieën inzet om de volgende generatie plantaardige eiwitrijke producten te kunnen produceren. Het team bij Rival Foods bestaat uit machinebouwers, procestechnologen, levensmiddelentechnologen en commerciële talenten. De mensen bij Rival Foods worden gedreven door het kunnen leveren van een positieve bijdrage aan de toekomst van onze voedselvoorziening. Een jong team met veel ambities levert een zeer positieve en uitdagende werkomgeving. We werken hard, vinden altijd creatieve oplossingen voor uitdagingen en hebben veel plezier in ons werk. We geloven dat onze technologieen het verschil kunnen maken, maar alleen met het juiste team!

Praktische aspecten:

 • Rival Foods bestaat nu uit een 14 FTE team.
 • Voltijds aanstelling heeft de voorkeur (32 tot 40 uur p.w.).
 • Kantoor is in Amersfoort, de productielocatie wordt opgezet in regio midden Gelderland.

Geïnteresseerd? Stuur een korte motivatie en je CV naar info@rival-foods.com of klik op de onderstaande link.

 

Operator

Word je enthousiast van het beheersen van compleet nieuwe machines die bijdragen aan een duurzamere wereld? En werk je graag in een jong en enthousiast team in een positieve omgeving? Dan is dit de baan voor jou! Rival Foods heeft een vacature voor een startende operator die een passie heeft voor het meedenken aan het optimaal inzetten van onze compleet nieuwe, eigen machines in de dynamische plantaardige levensmiddelensector.

Beschrijving

Bij Rival Foods heb je de mogelijkheid om je eigen toekomst, en de toekomst van het bedrijf, mede vorm te geven. Ook bouw je mee aan een nieuwe toekomst waar plantaardige producten dierlijke producten kunnen evenaren, zonder compromissen op gezondheid, dierenwelzijn of duurzaamheid. In de functie als operator werk je samen met het productieteam aan het opstarten en uitvoeren van nieuwe productieprocessen. Je bent voornamelijk bezig met het uitvoeren van productieruns van onze nieuwe innovatieve producten en zorgt ervoor dat het kwaliteitsniveau zoals bedoeld elke dag weer gehaald wordt. Je pakt zelf het initiatief op om van onze productieomgeving een fijne en gezonde werkplek te maken. Kortom, als je graag de handen uit de mouwen steekt, initiatiefrijk bent en graag meehelpt met het verder opbouwen van ons duurzame bedrijf, dan is dit de plek voor jou!

Je profiel:

 • MBO opleiding tot vakexpert voeding & technologie, operator of procesoperator (niv. 3 of 4).
 • Kennis van productieapparatuur die in de levensmiddelensector gebruikt worden.
 • Kennis van voedselveiligheidsvereisten voor de levensmiddelensector (HACCP).
 • Hands-on mentaliteit en initiatiefrijk.
 • Interesse in plantaardige producten sector (vervangers voor vlees, kip en vis).
 • Werkt graag in teamverband en betrekt anderen bij werk waar nodig.

Over je rol:

 • Je voert (samen met anderen) productieruns uit.
 • Je werkt volgens dagelijks planningsschema’s voor het uitvoeren van productieruns.
 • Je organiseert dat het machinepark schoon en in goede conditie blijft.
 • Je registreert en bespreekt verbeteringen van het productieproces met je leidinggevende.
 • Je bent betrokken bij het creëren van een gezonde en veilige werkomgeving.
 • Je draagt bij aan het inwerken van nieuwe collega’s.
 • Je bent betrokken bij het organiseren van de werkomgeving, zoals opslag van ingrediënten.
 • Je levert input op het inrichten van de opgeschaalde productielijnen in de nieuwe fabriek.

Wij bieden:

 • Een geweldige baan in een dynamisch snelgroeiend bedrijf.
 • Je wordt onderdeel van een enthousiast team van jonge professionals.
 • Je draagt bij aan een duurzamere voedselketen en de opbouw van een duurzaam bedrijf.
 • Veel vrijheid binnen, maar ook buiten, het werk.

Het werken bij Rival Foods

Rival Foods is een jong en snelgroeiend bedrijf dat nieuwe technologieën inzet om de volgende generatie plantaardige eiwitrijke producten te kunnen produceren. Het team bij Rival Foods bestaat uit machinebouwers, procestechnologen, levensmiddelentechnologen en commerciële talenten. De mensen bij Rival Foods worden gedreven door het kunnen leveren van een positieve bijdrage aan de toekomst van onze voedselvoorziening. Een jong team met veel ambities levert een zeer positieve en uitdagende werkomgeving. We werken hard, vinden altijd creatieve oplossingen voor uitdagingen en hebben veel plezier in ons werk. We geloven dat onze technologieen het verschil kunnen maken, maar alleen met het juiste team!

Praktische aspecten:

 • Rival Foods bestaat nu uit een 14 FTE team.
 • Voltijds aanstelling heeft de voorkeur (32 tot 40 uur p.w.).
 • Kantoor is in Amersfoort, de productielocatie wordt opgezet in regio midden Gelderland.

Geïnteresseerd? Solliciteer direct door een korte motivatie en je CV te sturen naar info@rival-foods.com of door op de Apply button te klikken.

Internships – open application

As our unique solutions deliver completely new possibilities, Rival Foods is constantly developing new products, product concepts and product applications. We are always on the lookout for creative food designers or food specialists that are motivated to make plant-based products a culinary success!

 

Interested in our products?

Rival Foods provides unique specialties to chefs and food professionals to create high-quality plant-based whole-cuts, without compromising on texture, juiciness and taste.
 
 
Contact us